Dobrá zpráva: Soutěž má vítěze. Jen DPP mlčí

V úterý jsem si posteskl nad tím, že Dopravní podnik Praha mlčí o školní soutěži Namaluj tramvaj, kterou vyhlásil nesmyslně na období letních prázdnin. Nová namalovaná tramvaj měla totiž podle původních informací DPP jezdit už od 15. září. A tak to celé vypadalo na fiasko, kdy DPP celou soutěž „zabil“.

Jakou dobrou zprávou pak byla informace v deníku Metro, že je znám vítězný návrh namalované tramvaj. Soutěž vyhráli stejně jako loni studenti Gymnázia Nad Alejí v Praze 6 (jiná třída než loni). Vítězný návrh „Barevná Praha“ se nejvíce líbil porotě ve složení: generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš, radní pro školství Ludmila Štvánová (TOP09), radní pro dopravu Jiří Pařízek (TOP09) a výtvarník Tomáš Spevák.

Tramvaj T3 „Barevná Praha“ bude slavnostně představena zástupci TOP09 (a možná i DPP) den před volbami, tedy 9. října. Polepená tramvaj bude poté jezdit rok ulicemi Prahy.

O soutěži informoval 22.9.2014 web hl. m. Prahy, deník Metro a další internetové servery. Pouze Dopravní podnik Praha o soutěži mlčí i 25. září.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.