Tramvaj Škoda 14T v novém laku a s upraveným interiérem

Foto: Radek Štěch

V sobotu 9. 4. 2016 spatřila světlo internetu fotografie zmodernizované tramvaje Škoda 14T v novém laku. Jako první přišel s informací dopravní web tram-bus.cz, který objevil fotografie vozu ev. č. 9148 na Facebooku. Následně fotografie začal šířit i web prazsketramvaje.cz, který zmínil, že na vůz bylo v minulosti uvaleno informační embargo. Zároveň se na jejich facebookovském profilu objevila informace, že vůz má být představen 18. 4.2016.

A je to venku! (MCH) Zveřejnil(a) SPVHD & tram-bus.cz dne 9. duben 2016

O modernizaci tramvají Škoda 14T (zvaných Porsche) se dočítáme už přes rok v médiích. Kromě odstranění technických problémů, kvůli kterým byly tramvaje odstaveny z provozu, byla naplánovaná i úprava interiéru. Zmizelo podélné “lavicové” sezení, které bylo nahrazeno klasickým sezením po směru jízdy, čímž má být pro cestující prostupnější ulička v těchto článcích. Modernizované tramvaje Škoda 14T mají být umisťovány do vozovny Kobylisy, odkud budou vypravovány především na linku 17.

Uniklé fotografie na internetu

Podobně, jako se rozhodl DPP odlišit nové tramvaje Škoda 15T s klimatizací a platovými sedačkami od těch původních bez klimatizace a s dřevěnými sedačkami změnou vzhledu a jiné barevné kombinace laku, chce na “modernizované” tramvaje Škoda 14T podnik také upozornit odlišným lakem.

Na facebookovské stránce Tramvaje v České republice už v březnu vznikla fotomontáž, jak by mohla “nová” Škoda 14T vypadat a celkem se autoři nespletli.

Škoda 14T/ Praha V rámci programu úpravy interiéru třetího a pátého článku u vozů Škoda 14T se plánuje i nové provedení… Zveřejnil(a) Tramvaje v České Republice dne 4. březen 2016

 

Tramvaj Škoda 14T

úvodní foto: Radek Štěch, Facebook: České tramvaje u nás a v zahraničí