Jak zlepšit turistům cestu z letiště? Co třeba aktuálními informacemi?

Je super, jak se v posledních letech všichni předhání s nápady, jak vyřešit dopravu na pražské ruzyňské letiště. Ať už prodloužením metra A na letiště, vybudováním rychlodráhy a nebo nakoupením tříčlánkových autobusů. Ale možná by se dalo začít tím, že by na zastávkách MHD v areálu letiště byly vyvěšeny aktuální informace a platné linkové vedení MHD.

Sice byl to byl jen takový malý krok, ale možná by ho turisté-baťůžkáři ocenili víc, než tříčlánkový autobus.

Ač v srpnu 2016 proběhla velká změna tramvajových linek, ještě v polovině listopadu 2016 jsou na hlavních letištních zastávkách MHD Terminál 1 a Terminál 2 vyvěšeny staré – neplatné – plánky linek MHD.

Letištní zastávka MHD Terminál 1 a neplatné linkové vedení MHD. Plánek tramvají se stavem před velkou srpnovou změnou linek. (Foto: 17.11.2016)

Letištní zastávka MHD Terminál 1 a neplatné linkové vedení MHD. Plánek tramvají se stavem před velkou srpnovou změnou linek. (Foto: 17.11.2016)

Turisté čtoucí informaci o MHD na letišti - zast. Terminál 2. Škoda, že vyvěšeno je neplatné linkové vedení tramvají. (Foto: 17.11.2016)

Turisté čtoucí informaci o MHD na letišti – zast. Terminál 2. Škoda, že vyvěšeno je neplatné linkové vedení tramvají. (Foto: 17.11.2016)

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.