Starosta Prahy 6 prosazuje zúžení Korunovační. Rozpoutá se další dopravní peklo v Dejvicích?

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) bojuje za ještě větší dopravní kolony v ulicích Svatovítská a Korunovační. Osobně se totiž zasazuje o zúžení Korunovační ulice na území Prahy 7 do jednoho jízdního pruhu ve směru do centra.

Velmi mě rozčiluje, že starosta Prahy 6 jedná proti občanům Prahy 6. To už zapomněl, jak kolabovala před několika měsíci doprava na Praze 6 v době, kdy byla Korunovační ulice zcela uzavřena z důvodu rekonstrukce?

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) argumentuje bezpečností pro chodce na území Prahy 7. Tomu správně argumentuje radní pro pražskou dopravu Petr Dolínek (ČSSD) bezpečnostními opatřeními, která byla realizována na ochranu chodců:

„Už dnes je tam opatření pro chodce celkem devět – semafory, betonové ostrůvky, označení a tak dále. Praha 7 s tím přišla půl roku po otevření Korunovační, starosta Prahy 6 souhlasí opět s řešením, které zatíží občany, ale proč, to netuším,“ řekl pro server Blesk.cz Petr Dolínek (ČSSD).

Proč se starosta Prahy 6 staví proti „šestkovým“ občanům? Proč se snaží opět o dopravní kolaps v centru Prahy 6? Netuším, ale myslím, že s blížícími se volbami je dobré si zapamatovat, kdo jaké zájmy prosazuje.


V souvislostech:

Čekám, kdy starosta Prahy 6 řekne: Zasypte Blanku

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.