Komentář pro Šestku: ANO a TOP 09 proti tunelbusu na Dejvickou

Jak jsme měli ve volebním programu, dlouhodobě se snažíme prosadit zavedení tunelbusů. Naposledy na  zastupitelstvu 16. 10. 2017, kde však návrh vládnoucí koalice nepodpořila. Autobusy v tunelech by občanům zkrátily cestování městskou dopravou mezi Andělem a Dejvickou, a mezi Dejvickou a Prosekem s Letňany. Teď to vypadá, že hlavní město spustí zkušební provoz tunelbusu Hradčanská – Anděl.
Jenže to už nás na dopravní komisi varoval Ropid, že smysl má vést linky na Dejvickou, která je centrem a cílem mnoha cest. Oproti tomu Hradčanská je jen přestupní bod. Reálně hrozí, že linka na Hradčanskou se neosvědčí a nepřinese zásadní zrychlení. Bohužel zástupci TOP 09 a ANO 2011 už několik let nesouhlasí s autobusem na  Dejvickou, což bylo jedním z důvodů, proč nebyly tunelbusy v minulosti zavedeny, ač na ně byly vyčleněny peníze.

Ondřej Matěj Hrubeš, zastupitel MČ Praha 6 za ODS, místopředseda Komise dopravní RMČ Praha 6

Vyšlo v novinách Šestka, vydání listopad 2017

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.