Trolejbus a elektrobus SOR absolvovaly první etapu zkoušek

V polovině října 2017 byly v Praze představeny dva nové vozy. Trolejbus SOR TNB 12 a elektrobus SOR NS 12. Jak probíhá jejich testování popisuje Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Trolejbus SOR TNB 12:

Proběhla první etapa zkoušek a nyní bude probíhat výcvik řidičů a dílenského personálu. Mimo časová období výcviku předpokládáme ve vybraných dnech další prezentační jízdy s cestujícími. Termín zahájení pravidelného provozu s cestujícími zatím není stanoven. Z první etapy zkoušek vyplynula řada podnětů a připomínek, které jsou projednávány s výrobcem zejména s ohledem na možné technické a SW úpravy vozidla a elektrovýzbroje.

Trolejbus SOR TNB 12 přijel na Prosek. Stylově pod označením linka 58.

Elektrobus SOR NS 12 E:

Z první etapy zkušebního provozu vyplynuly požadavky na zajištění dílčích úprav, které probíhají u výrobce. Elektrobus byl navrácen zpět do DPP v druhé polovině listopadu 2017. Od konce listopadu je opětovně nasazován na linku 109.

Elektrobus SOR NS 12 v obratišti Palmovka

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.