Dopravní podnik vyvěsil po Praze chybné jízdní řády

Jedničku s hvězdičkou za matení cestujících získává pražský dopravní podnik. Během víkendu vyvěsil po Praze na tramvajových zastávkách chybné jízdní řády. Jako první o tom informoval dopravní magazín MHD86.cz Ondřej Laurin, když zaslal v neděli do redakce fotografii. Jízdní řád na zastávce Tusarova hlásil v neděli 21. 1., že linka 1 jedí od 22. 1. 2018 přes Libeňský most, což není pravda.

Libeňský most byl z havarijních důvodů uzavřen pro tramvaje od pátku 19. 1. 2018. Jelikož bylo uzavření mostu vyhlášeno ve čtvrtek večer, musely být provedeny operativní změny v dopravě. Během pátku jezdily tramvajové linky odklonem, bez jízdních řádů a bylo jasné, že není možné během noci sestavit nové jízdní řády, natož je vyvěsit na zastávky. V pořádku.


Podle nových jízdních řádů jezdí tramvaje přes Libeňský most. Ten je však uzavřený

V pátek bylo zveřejněno trvalé opatření, jak budou tramvajové linky jezdit od soboty až do odvolání. Dopravní podnik měl celý víkend na to, aby na zastávkách vyvěsil platné jízdní řády, aby po víkendu Pražané věděli, jak tramvaje jezdí.

Pracovníci dopravního podniku opravdu na zastávkách vyvěsili během víkendu nové jízdní řády s platností od pondělí 22. 1. 2018, jenže zcela neplatné a chybné. Podle jízdních řádů jezdí tramvaje přes Libeňský most, což není pravda. A nejedná se o jednu chybu jen na Tusarově. Do redakce čtenáři zasílají další fotografie z celé Prahy, že i tam jsou chybné jízdní řády.

Podle nového jízdního řádu jezdí linka 1 na Palmovku, ale není to pravda. Jednička končí v Holešovicích

Zastávka Želivského a chybný jízdní řád linky 16. Podle webu DPP jezdí linka 16 dvaktrát častěji, jelikož nahrazuje zrušenou linku 10.

Jízdní řad linky 25 hlásí, že žádná výluka neexistuje a tramvaj jede přes Libeňský most. Platnost od 22. 1. 2018.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.