Pražští radní opět nerozhodli o tunelbusech

Rada hl. m. Prahy měla na svém jednání 30. 1. 2018 bod projednávající zavedení expresní autobusové linky Strahovským tunelem. Tunelbus by zkrátil cestování z Anděla do Dejvic o několik minut zvlášť v době, kdy probíhá tramvajová výluka přes Malou Stranu a na Andělu je uzavřený vstup do metra. 


Rada složená z politických stan a hnutí ANO 2011, ČSSD, Zelení, KDU-ČSL, STAN ani tentokrát nebyla schopná se na tunelbusu domluvit. Tisk byl nakonec z Rady stažen. Podobně se zachovali radní už v říjnu a listopadu 2017. Tehdy argumentovali, že musí možné trasy detailněji prověřit.




Na podzim byly představeny tři možné trasy, které by spojily Prahu 5 a Prahu 6. První počítala s linkou 126 v trase Hradčanská – Anděl – Na Knížecí. Druhá byla obdobná, jen začínala na Dejvické, odkud vyjížděla na Anděl. Třetí varianta představovala prodloužení stávající linky 147 ze Suchdola přes Dejvickou a Anděl do obratiště Na Knížecí. Podrobně jste se o tom mohli dočíst v říjnu 2017 na stránkách MHD86.cz.

V době, kdy se Praha rozpadá, přichází jeden průšvih za druhým je podivuhodné, že se nesnaží primátorka Adriana Krnáčová a radní pro dopravu Petr Dolínek blýsknout nějakým pozitivním krokem, po kterém delší dobu Pražané volají. V případě výluky tramvají přes Malou Stranu, uzavřením výstupu z metra na Anděl a s uzavřením Libeňského mostu se tunelbusy doslova nabízejí. Rozhádaná Rada hl. m. Prahy současné dopravní situaci rozhodně neprospívá.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.