Pražský magistrát je překvapený, že nová parkoviště P+R, která nejsou u metra jsou prázdná

Velké překvapení se dostavilo na pražském magistrátě. Ten v čele s radním pro dopravu Petrem Dolínkem (ČSSD) zřídil narychlo před říjnovými volbami, ve kterých kandidoval, tři záchytná parkoviště na odlehlých místech Prahy. Jedno pod lanovým mostem ve Švehlově ulici na Praze 10, druhé na Kotlářce v Praze 5 a třetí v Písnici.


Teď, po čtyřech měsících provozu nových P+R s kapacitou 530 míst se magistrát na Facebooku diví, že jsou parkoviště prázdná. Ono příště by to chtělo nejprve přemýšlet, kde vybudovat záchytná parkoviště, než provádět před volbami „rychlé hurá akce“.

A kde se na podzim tak „narychlo“ vzala záchytná parkoviště? Magistrát přeznačil původní plochy pro odtažená vozidla na okrajích města na záchytná parkoviště. Jenže se nejedná o místa, kde by se nacházeli přestupní termínály MHD, nebo stanice metra.

Blíže se prázdným parkovištím věnuje reportáž Matěje Smlsala na webu iDNES.cz

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.