Po Praze jezdí „Velikonoční tramvaj“

Během prodlouženého velikonočního víkendu jezdí ulicemi Prahy „Velikonoční tramvaj“. Pražský dopravní podnik vyzdobil soupravu 2xT3R.P 8216+8306 pomlázkami a velikonočními vajíčky.


> Jízdní řád „Velikonoční tramvaje“ <

Vyzdobenou soupravu potkáte na lince 1 (Sídliště Petřiny – Spojovací), kam je vypravována na 2. pořadí. Kromě venkovního velikonočního polepu jsou uvnitř vozů cestujícím připomínány nejznámější velikonoční symboly a zvyky.

Provedení „Velikonoční tramvaje“ není nejhorší, ale šlo by s takovým tématem si více vyhrát. Připravit třeba doprovodný program s velikonočním zajíčkem přímo v tramvaji. Zároveň by bylo vhodné zvolit vozidla, která nejsou polepená venkovní reklamou, což je případ čelního vozu.

Podobně, jako u Vánoční tramvaje, i tady stojí za zvážení, zda by nebylo vhodnější podobné tématické jízdy vypravovat na retrolinku 23, která jezdí v atraktivní trase centrem metropole a zasloužila by si větší propagaci.

Přesto je třeba dopravní podnik za snahu s první „velikonoční vlaštovku“ pochválit. Příjemným překvapením také bylo, že tramvaj, u které se dal předem očekávat zvýšený počet fotografů, byla tentokrát řízena usměvavým a sympatickým panem řidičem.

> Jízdní řád „Velikonoční tramvaje“ <



> Jízdní řád „Velikonoční tramvaje“ <

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.