Memorandum o zrušení pásmového provozu metra C do Letňan

Pět městských částí podepsalo memorandum o zrušení pásmového provozu metra C v úseku Ládví – Letňany. V současné době jezdí do stanice Letňany v pracovních dnech od 9:00 do 19:18 pouze každý druhý vlak metra.



Už v minulosti doporučila zrušení pásmového provozu Komise dopravní RMČ Praha 18 – Letňany na svém jednání 3. 5. 2017. S ohledem na plánované podzimní posílení provozu metra o víkendech jsem dostal podnět, zda „neoprášit“ požadavek na zrušení „pásma“.

Sepsali jsme v březnu s letňanským místostarostou pro dopravu Oldřichem Miffkem memorandum o zrušení pásmového provozu, které podpořili okolní městské části Praha 9, Praha 19 – Kbely, Praha – Čakovice a Praha – Vinoř.

Kladně se k memorandum vyjádřil pro dopravní magazín MHD86.cz pražský radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD): „Obecně se tomuto kroku nebráním, ale musíme si vyhodnotit aktuální čísla z provozu. Je třeba na tento krok nalézt peníze, ale myslím si, že nejpozději od září by mohlo dojít ke zrušení pásmového provozu.“ Zároveň potvrdil záměr posílit o víkendech všechny tři linky metra.


Memorandum o zrušení pásmového provozu metra C

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.