Do eskalátoru na Veleslavíně „překvapivě“ natekla voda. Rozjede se, až vyschne

Před týdnem redakci MHD86.cz upozornil čtenář M. na nejezdící eskalátor ve stanici Nádraží Veleslavín. Konkrétně se jednalo o „nový“ eskalátor vedoucí z vestibulu stanice k autobusové lince na letiště. 


Eskalátor nejezdí už přes týden, proto byl osloven pražský dopravní podnik (DPP) s dotazem, co se s eskalátorem stalo a kdy bude opět zprovozněn. Tisková mluvčí Aneta Řehková pro web MHD86.cz sdělila, že eskalátor číslo 480 je odstaven z provozu už od 20. června 2018, 11:30.

„V důsledku zatopení přívalovým deštěm byl zasažen bezpečnostní okruh a tím došlo k poruše bezpečnostního relé. V současné době probíhá vysoušení celého tělesa. Jakmile bude možno tyto pohyblivé schody opět zprovoznit, budeme vás informovat,“ dodává za dopravní podnik Aneta Řehková.

Ovšem, koho by to napadlo, že do venkovního eskalátoru, který není ani chráněn přístřeškem nateče voda. Teď musíme doufat v letní teplé dny, aby eskalátor brzy vyschl.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.