Celé léto nepojedou tramvaje v Olomouci na Novou Ulici

Od 2. 7. 2018 do 28. 8. 2018 bude probíhat v Olomouci oprava tramvajové tratě na ulici Brněnská. Současně od 2. 7. 2018 do 26. 7. 2018 bude probíhat oprava tramvajové tratě v křižovatce tř. Svobody x Havlíčkova. Z těchto důvodů bude vyloučena tramvajová doprava v úseku Nová Ulice – Okresní soud, a tím dojde k následujícím úpravám autobusového a tramvajového provozu.


Tramvajové linky č. 1 a 4

budou nahrazeny kombinovanou linkou s označením X1/4 vedenou z Pavloviček po trase linky č. 4 na Náměstí Hrdinů a k Okresnímu soudu. Dále pokračuje po trase linky č. 1 přes Tržnici na Hlavní nádraží a Fibichova. Zpět z Fibichové bude vedena opět po trase linky č. 1 přes Hlavní nádraží na Tržnici a k Okresnímu soudu. Dále pokračuje po trase linky č. 4 na Náměstí Hrdinů a přes Masarykovu třídu na Hlavní nádraží a do Pavloviček.

Tramvajové linky č. 2, 3, 5 a 7

budou vedeny ve svých trasách v upravených časových polohách.

Tramvajové linky č. 6 a U nebudou provozovány. 

AUTOBUSOVÝ  PROVOZ

Náhradní doprava bude realizována ve dvou etapách:

I. Etapa 2. 7. – 26. 7. 2018

Náhradní doprava bude zajištěna po trase Palackého – Krapkova – Výstaviště Flora – Nová Ulice – Okresní soud – Náměstí Hrdinů výlukovými autobusy X vedenými dle jízdního řádu zveřejněného na jednotlivých zastávkových označnících.

II. Etapa 27. 7. – 28. 8. 2018

Náhradní doprava bude zajištěna po trase Náměstí Hrdinů – Okresní soud – Výstaviště Flora – Nová Ulice – Okresní soud – Náměstí Hrdinů výlukovými autobusy X vedenými dle jízdního řádu zveřejněného na jednotlivých zastávkových označnících.

 I. Etapa 2. 7. – 26. 7. 2018

Pro veškerý provoz bude uzavřen jízdní pruh ul. Havlíčkova ve směru z centra. Ve směru do centra bude ulicí Havlíčkova veden veškerý provoz řadicím pruhem pro pravé odbočení. Autobusům bude povoleno levé odbočení na tř. Svobody. Zastávky Náměstí Hrdinů a Okresní soud směr Nová Ulice nebudou obsluhovány!

Po trase obsluhují výlukové autobusy zastávky následovně:

Palackého – tramvajová zastávka směr Neředín
Výstaviště Flora – tramvajová zastávka
Wolkerova – zastávka pro náhradní autobusovou dopravu
Fakultní nemocnice – zastávka linky č. 10 u přenosného označníku
Pionýrská – zastávka linky č. 10 u přenosného označníku
Nová Ulice – zastávka směr Centrum Haná

Nová Ulice – zastávka směr Centrum Haná
Pionýrská – zastávka linky č. 10
Fakultní nemocnice – zastávka linky č. 10
Wolkerova – zastávka linky č. 52
Výstaviště Flora – tramvajová zastávka
Okresní soud – náhradní zastávka u přenosného označníku cca 120 m zpět
Náměstí Hrdinů – tramvajová zastávka

Zdroj: TZ DPMO

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.