Pozvánka: Regionální den PID v Čelákovicích (8.9.2018)

V sobotu 8. září 2018 cca od 9:00 do 17:00 se bude konat další Regionální den Pražské integrované dopravy, který se uskuteční ve středočeských Čelákovicích. Tamní vlakové nádraží prošlo rozsáhlou modernizací a pro návštěvníky zde bude od 10:00 zajištěna organizovaná exkurze po této stanici.

Hlavním magnetem pro návštěvníky budou jako obvykle jízdy historickými vlaky i autobusy. Na akci se můžete dostat mimořádnými jízdami parního vlaku taženého lokomotivou „Šlechtična“, legendární pantografovou jednotkou řady 451 „Žabotlam“ nebo vlakovou soupravou složenou z historických patrových vozů tažených elektrickou lokomotivou „Bobina“, jež budou odjíždět z pražského hlavního nádraží. Zde si můžete čekání na vlak zpestřit prohlídkou prezidentského salónku, který je součástí Fantovy budovy. Ten bude zpřístupněn veřejnosti v rámci Dnů evropského kulturního dědictví. Z Čelákovic bude do nedalekého Mochova jezdit navíc motorový vůz řady 830.

Speciální program připravilo i samotné město Čelákovice, které pro návštěvníky přichystalo zajímavá hudební vystoupení skupin z blízkého okolí a Prahy. Kromě kulturního programu se můžete těšit i na tradiční doprovodný program:

  • informační stánky PID, ČD a města Čelákovice
  • tradiční workshop PID pro děti
  • atrakce pro děti
  • stánky s občerstvením
  • prohlídka nejstaršího českého skanzenu lidové architektury v Přerově nad Labem
  • prohlídka renesančního zámku v Brandýse nad Labem


Do Přerova a Brandýsa nad Labem vás dovezou oblíbené historické autobusy, tentokrát bude možné se zdarma svézt autobusy Škoda 706 RTO a Karosa ŠD11 Tourist. Každý cestující navíc dostane při nástupu do vozidla speciální slevenku pro návštěvu přerovského skanzenu nebo brandýského zámku.

> Jízdní řády historických autobusů a vlaků <

Zdroj: TZ Ropid / ČD

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.