Tramvaje se vrací na Národní třídu

Konečně dobrá zpráva. V noci z pondělí 10. 9. na úterý 11. 9. 2018 se vrací tramvajový provoz na Národní třídu, kde z důvodu havarijního stavu trati byl v pátek zastaven provoz. 


Pražský dopravní podnik se chlubí, jak rychle zvládl propadlý tramvajový oblouk opravit, jelikož původně měla výluka trvat týden. Ale už se DPP nechlubí tím, že nový kolejový oblouk měl dlouhou dobu vyrobený a „ležel“ v dílnách místo toho, aby se trať včasně opravila. Na co se čekalo? Až se teď rozpadne? Naštěstí si zanedbaná údržba trati nevyžádala žádnou vážnou dopravní nehodu.

Pravděpodobně si někdo „kleknul“ na DPP, že oprava v předvolebním období musí být provedena expresně.

Tisková zpráva DPP:

Po mimořádné opravě tramvajové trati od pátku 7. 9. 2018 (cca 20:00 hod.) bude v úterý 11. 9. 2018 v 00:30 obnoven provoz tramvají v úseku Lazarská – Národní třída – Národní divadlo – Újezd. Příčinou havárie bylo závažné poškození kolejnic, vylučující další provoz.

Závada spočívala v nevratném poškození kolejnic v oblouku na křižovatce Národní x Spálená v podobě vícečetných počínajících lomů kolejnic, které již neumožňovaly jiný opravný zásah, než okamžitou výměnu. „K poškození kolejnic došlo provozem, který je na místě vysoký nejen v českém, ale i v evropském měřítku,“ uvedl Miroslav Penc, vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje.

„Díky mimořádnému pracovnímu nasazení dělníků a velikému pochopení dotčených orgánů MHMP, Prahy 1 a v neposlední řadě IZS proběhly nezbytné práce rychle a efektivně. Proti předpokládanému harmonogramu budou práce ukončeny výrazně dříve. Provoz tramvají bude obnoven již krátce po půlnoci z pondělí na úterý,“ dodal Penc.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.