Předvolební otřesy v dozorčí radě DPP

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém dnešním jednání zvolila nového předsedu. V čele kontrolního orgánu společnosti je od dnešního dne dopravní odborník Vojtěch Kocourek.


„S oblastí dopravy mám dlouholeté zkušenosti, především v sekci kolejových vozidel. Rád bych v nové pozici využil svůj odborný potenciál a pomohl tak Dopravnímu podniku v udržení kontinuity, a to zejména při výstavbě trasy metra I.D,“ řekl Vojtěch Kocourek, nový předseda dozorčí rady DPP.

„Jsem rád, že Dopravní podnik je stabilizovaný a v dobré kondici. Nový předseda tak nebude muset řešit žádné krizové záležitosti, ale bude se moci soustředit na kontrolu správného rozvoje společnosti, výstavbu trasy metra I.D, tramvajových tratí, či pokračující obnovu vozového parku,“ uvedl ke zvolení Vojtěcha Kocourka Petr Dolínek, náměstek pražské primátorky pro dopravu, sport a volný čas.


Ing. Vojtěch Kocourek Ph.D. vystudoval Vysoké učení technické v Brně a doktorandské studium na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice, je též autorizovaným inženýrem v oboru dopravních staveb. Mimo jiné řadu let působí v dozorčí radě Českých drah.

Kocourek je členem dozorčí rady DPP již od roku 2013. V jejím čele nahradí do doby výměny politické reprezentace HMP Lukáše Kauckého, který nyní působí jako náměstek na ministerstvu zahraničních věcí.

Členové dozorčí rady DPP jsou podle platných stanov voleni výhradně valnou hromadou, tedy Radou hl. m. Prahy. Dozorčí rada DPP má podle stanov společnosti 15 členů volených na čtyřleté období.

Zdroj: TZ DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.