„Hrbáč“ SOR na lince 207. Prý administrativní chyba

Uplynul týden od stížností na nasazení „hrbáče“ na linku 109 a pražský dopravní podnik (DPP) se opět vyznamenal. V sobotu 27. 10. 2018 nasadil SOR BN 12 na významnou linku 207 jezdící z centra Prahy na Žižkov.


O nasazení autobusu SOR BN 12 informoval na Facebooku server citybus.cz a další čtenáři zaslali fotografie z linky 207 přímo do redakce MHD86.cz. Není divu. Jak se v minulých dnech ukázalo, dopravní podnik porušuje dohodu s Ropidem, kam smí tyto nevhodné autobusy vypravovat. Proto se cestující na internetu bouří.

Hrbáč na lince 207.
Foto: čtenář Tadeáš Koranda

Autobus „hrbáč“ SOR BN 12 má totiž jen jedny standardní dveře uprostřed a jedny malé dveře vpředu vozidla. Oproti tomu SOR NB 12 při stejné délce vozu nabízí dveře čtvery. Proto je vypravování meziměstských „hrbáčů“ na městské linky nevhodné.

Podle vyjádření tiskové mluvčí DPP Anety Řehkové se jednalo o administrativní chybu: „K vypravení SOR BN12 na linku č. 207 v sobotu 27. 10.2018 došlo z důvodu administrativní chyby při plánování nasazení vozů,“ sdělila pro web MHD86.cz. Zároveň ujistila čtenáře, že během dne byl vůz na lince 207 vyměněn za vhodnější typ SOR NB 12.

Stejnou informaci přinesl tiskový mluvčí Ropidu Filip Drápal, který dodal: „Věříme, že DPP bude opravdu tyto vozy (SOR BN 12) nasazovat jen v rámci povolených linek.“

Nechme se překvapit, jaké vypravení přinese další víkend. To jsou totiž dny, které lákají dopravní podnik k vypravení „hrbáčů“ na městské linky.

SOR NB 12

SOR BN 12 „Hrbáč“. Foto: citybus.cz

Komentáře čtenářů webu citybus.cz:

Zdeněk Lapáček: po tomhle už nemá cenu řešit na jaké linky je hrb povolen
Karel Dáňa: Dočkáme se hrbáče na 136😂? Nejlépe v ranní špičce?
Jirka Vodicka: Tak teď už zbývá snad jen ta 119.


V souvislostech:

Lidé z linky 109 si stěžují na nové autobusy SOR BN 12

DPP porušuje dohodu s Ropidem, kam smí vypravovat “hrbáče” SOR BN 12

úvodní foto: www.citybus.cz

 

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.