Mikulášské jízdy DPP se soupravou metra Ečs, tramvajemi T3 Coupé, Sluníčko, Měsíček a historickými vozy

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přichystal na tuto sobotu 1. prosince 2018 od 13:00 do 18:00 bohatý mikulášský program pro rodiny s dětmi. Nejvíce atrakcí bude k dispozici ve střešovické vozovně. Zájemci ale mohou známou trojici Mikuláš, čert a anděl spatřit i v soupravě metra Ečs na trase metra A. Součástí dne budou rovněž projížďky historickými tramvajemi.


Na venkovním pódiu vystoupí Martin Hrdinka, Podřipský žesťový kvintet a Roman Vojtek se Šárkou Markovou. Program pro nejmenší bude probíhat také na vnitřním pódiu. Uvnitř vozovny bude celkem pět stanovišť kreativního workshopu s vánoční tematikou. Děti si mohou ozdobit perníčky, vytvořit ozdoby na stromeček, lucerničky a další mikulášské výrobky. Možné bude i malování na obličej. Mikuláš s čertem a andělem se podívá do „Knihy hříchů“ a podle míry zlobení obdaruje každé dítě mikulášským balíčkem. Jako upomínku na Mikulášské odpoledne si návštěvníci akce mohou odnést fotografii.

Na závěr této akce chystá DPP od 18.00 hodin slavnostní rozsvícení vánoční tramvaje typu 15T ForCity. Ta bude brázdit pražské ulice od 2. prosince 2018 až do 6. ledna 2019, a to na tramvajové lince č. 9 a 10. Zdobit ji bude přes 8 000 světelných žárovek a anděl. Na instalaci se podílel DPP, ale i aranžérky ze SPŠD. Vánočně nazdobená bude na místě také legendární tramvaj tzv. „Mazačka“.

Mikulášská jízda metrem

Ečs ve stanici Pankrác

Jízdy historickou tramvají

V trase Královka – Malovanka – Hládkov – Vozovna Střešovice – Prašný most – Hradčanská – Špejchar zajistí dopravu pro návštěvníky tři soupravy historických tramvají, a to v intervalu 15 minut přibližně od 12.20 do 18.30 hodin. Jízda těmito tramvajemi bude zdarma.

Historické tramvaje na lince 25

Historické tramvaje na lince 25

Speciální tramvajové jízdy

V rámci akce si mohou návštěvníci zakoupit jízdu speciálními vyhlídkovými tramvajemi Měsíček, Sluníčko, T1 a T3 Coupé. Cena těchto jízd bude 50 Kč, v případě T3 Coupé 100 Kč. Tramvaje budou vyrážet od 13.20 hodin do 17.20 hodin z vozovny Střešovice každých 20 minut. Jízdenky bude možné zakoupit od 13.00 hodin v areálu vozovny.

 

T3 Coupé na Pohořelci při první jízdě pro média

Vyhlídkové vozy sluníčko (T4, ev. 5500) a měsíček (T3, ev. č. 5602)

ČKD Tatra T1 na mostě Legií (20. 10. 2018)

Zdroj: TZ DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.