Dozorčí rada DPP doznala personálních změn

Na základě výsledků voleb členů dozorčí rady Dopravní podniku hl. m. Prahy (DPP) z řad zaměstnanců DPP bylo zvoleno celkem pět nových členů. Dle pořadí jsou novými členy: Oldřich Schneider, Jiří Obitko, Jan Holub, Tomáš Novotný a Josef Buriánek, a to s platností od 30. 11. 2018. Dozorčí rada DPP má tak plný počet, tj. 15 členů.


Ve stanovené lhůtě bylo doručeno celkem 23 platných přihlášek zaměstnanců DPP na kandidáty dozorčí rady. Od 19. 11. do 30. 11. 2018 pak probíhalo hlasování každý pracovní den na jednotlivých místech hlasování (pracovištích DPP). Celkem hlasovalo 2 039 voličů. Vítězný kandidát Oldřich Schneider obdržel 561 hlasů, Jiří Obitko 480, Jan Holub 422, Tomáš Novotný 398 a Josef Buriánek 345.

„Těší mě, že na základě proběhlých voleb budou v dozorčí radě DPP působit i nové tváře z řad zaměstnanců, kteří mohou opět přinést jiný pohled na řešenou agendu dozorčí rady,“ uvedl Jiří Špička, personální ředitel a člen představenstva DPP.

„Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům za odpovědnou volbu a podporu v první přímé volbě členů do dozorčí rady z řad zaměstnanců, která zajišťuje všem zvoleným silný mandát a zároveň odpovědnost za chod DPP i značnou odpovědnost vůči zaměstnancům,“ řekl Oldřich Schneider, vítěz voleb z řad zaměstnanců DPP.

Kromě proběhlých voleb Rada hlavního města Prahy dále v působnosti valné hromady DPP svým usnesením č. 3006 ze dne 4. 12. 2018 odvolala k tomuto datu z funkce člena dozorčí rady DPP Ing. Marka Doležala, Ing. Petra Hlubučka, Ing. Vojtěcha Kocourka, Ph.D., JUDr. Petra Novotného, Ing. Karla Grabein Procházku, Martina Slabého, Mgr. Jana Smetanu, Petra Šimůnka a Jaroslava Štěpánka.

K 5. 12. 2018 pak RHMP zvolila do funkce člena dozorčí rady DPP Ing. Marka Doležala, Ing. Petra Hlubučka, Jana Marka, Ing. Tomáše Mikesku, Ing. Adama Scheinherra, Ph.D., MSc., Ing. Michala Štěpána, PaedDr. Ivo Vašíčka, Pavla Vyhnánka, M.A., a Ing. Michala Zděnka, M.A. Ve svém působení v dozorčí radě pokračuje v členství Mgr. Petra Kolínská.

Zdroj: TZ DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.