Na kukačku: RT6S ve Vrchlabí (2019)

Už 5 let stojí ve Vrchlabí trvale odstavená tramvaj RT6S. Byli u ní a vyfotili si jí za tu dobu snad všichni šotouši, i fanoušci městské dopravy. Někteří i několikrát. Další jí viděli při cestě z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna a nechápali, jak se tam tramvaj objevila. No a teď už jsem jí viděl i já. Na kukačku jsem se byl na „Ertéšestku“ podívat, když jsem byl s kamarády na víkend v Herlíkovicích.


Tramvaj se nalézá na parkovišti u lanovky Skiareálu Bubákov, kam byla na konci roku 2013 převezena z Liberce. V Liberci tramvaj občas jezdila v letech 1998 až 2003, ale většinu času stála ve vozovně pro různé poruchy. Od roku 2003 do roku 2013 byla už odstavena trvale a mluvilo se o ní jako o budoucím muzejním exponátu budoucího muzea tramvajové dopravy v Liberci.

O budoucím osudu tramvaje ve Vrchlabí se psalo několikrát. Měla sloužit jako kavárna-bar a půjčovna lyží, ale nikdy k realizaci nedošlo. Před rokem chtěl majitel tramvaj prodat, ale bez úspěchu. A tak stojí i nadále jako pomník na parkovišti. Postupným přidáváním reklamních poutačů, jak je zvykem v českých horských střediscích, přestává být tramvaj vidět při cestě do Špindlerova Mlýna. Ve směru ze Špindlu je zatím ze silnice viditelná celá.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)