Mladoboleslavské autobusy prochází velkým jarním úklidem

Dopravní podnik Mladá Boleslav se pustil do velkého jarního úklidu interiérů autobusů. Jako první na řadu přišly nejstarší modely: osm mercedesů, které byly již nejvíce znečištěny. Cestující se tak mohou těšit na čisté autobusy městské hromadné dopravy.


Ačkoliv se autobusy uklízí denně po každé směně nebo během větší pauzy, kdy řidič vytře celý autobus, je občas potřeba vozy vyčistit důkladněji. S ohledem na provoz autobusů bylo třeba zasáhnout proti nečistotě efektivněji. „Především odolnost sedaček je denně nejvíce zkoušena. Chtěli jsme, aby měli cestující jistotu, že si mohou v našich autobusech bezpečně sednout,“ dodal jednatel dopravního podniku Marek Džuvarovský. Jako nejvhodnější řešení se proto jevilo najmout specializovanou firmu s parními čistícími stroji.

 

Vyčištěny byly suchou párou a čistícím přípravkem všechny sedačky, okna, ale i stěny a podlahy, plastová madla, opěrky či držadla na stání. Technologie čištění párou je ekologická (spotřebuje minimální množství vody a vytvoří minimální odpad), je také šetrná k povrchům, a povrchy jsou velmi rychle suché. Autobusy byly také ošetřeny dezinfekcí Bactashield. Tento sprej vytváří na povrchu antibakteriální štít, který ničí po tři měsíce 99,9 % bakterií při každém doteku. Minimalizuje se tak přenos různých chorob, jako je chřipka nebo žloutenka.

TZ: DPMLB

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)