Do Plzně se sjedou odborníci na městskou dopravu

Na začátku dubna se sjedou do Plzně odborníci na městskou hromadnou dopravu. Ve městě se bude konat už 5. ročník mezinárodní konference Chytrá a zdravá doprava ve městech. Mediálním partnerem akce je Dopravní magazín MHD86.cz.


Program konference bude nabitý. První den jsou na programu přednášky-prezentace: Dopravní koncept města Freiburgu, Udržitelná dopravní politika v Klagenfurtu, Veřejná doprava v Plánech udržitelné městské mobility (Ministerstvo dopravy), Obnovení veřejné dopravy v historickém centru města České Budějovice, Příběh autobusového nádraží v Chesteru, Železnice jako chytré řešení pro zdravé město (IPR Praha), Zastávky MHD pro 21. století, Kampaň „Nejezdíš načerno?“, Kampaň BVG #weilwirdichlieben („protože vás máme rádi“) a Využití průzkumů k pochopení našich zákazníků.

Druhý den se účastnící dozví v přednáškách: Proč má veřejná správa podporovat preferenci veřejné dopravy? (Ropid), Kvalitativně řízená preference tramvají v Drážďanech, Preference v praxi aneb i malé krůčky jsou úspěchem (Brno), MHD zdarma? Případová studie a Proč je veřejná doprava v Curychu tak populární?

Lákají Vás jednotlivé přednášky? Přihlaste se a můžete se dvoudenní konference osobně zúčastnit.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.