Retrolinka 23 má vlastní web k dvouletým narozeninám

Naše milovaná retrolinka 23 oslaví v pondělí 25. března dva roky od zahájení provozu. Na existenci linky se podílí nejen pracovně, ale i volnočasově řada zaměstnanců Dopravního podniku hl. m. Prahy a Ropidu. Daří se obohacovat vozový park o nové vozy a podporovat provoz retrolinky např. i v případě výluk, jako je ta současná na Vinohradech, kdy je provoz linky 23 posílen.


Kromě toho si retrolinka 23 zaslouží také větší propagaci nejen mezi tramvajovými nadšenci, ale také mezi Pražany a turisty, kteří do Prahy míří. I proto vznikla myšlenka založit speciální webové stránky, které se budou věnovat jen a jen retrolince 23. Patřičná doména www.retrolinka23.cz běží už několik měsíců, kdy někteří z Vás už sledovali, jak se web obsahově plní.

Teď, při dvouletém výročí, přichází na řadu oficiální spuštění a představení webu www.retrolinka23.cz. Na stránkách najdou zájemci zpravodajství, informace o trase a vozech, aktuální jízdní řády jednotlivých pořadí, stručné informace jsou pro turisty také v německém, ruském a anglickém jazyce. Nechybí ani aktuální fotografie z provozu a účty na sociálních sítích FacebookTwitter a Instagram. Zvláště poslední jmenovaný se těší velké oblibě.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.