Tramvaje nepojedou z Nuslí do Vršovic (11.-31.5.2019)

Z důvodu opravy železničního mostu je od soboty 11. května 2019 (přibližně od 4.30 hodin) do pátku 31. května 2019 (přibližně do 0.30 hodin) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Otakarova – Koh-i-noor.


Změny tras tramvajových linek

  • Linka 4 (v provozu v pracovní dny přibližně od 4.30 hodin do 20.00 hodin) je ve směru od Sídliště Barrandov ze zastávky Čechovo náměstí prodloužena přes Koh-i-noor po trase linky číslo 7 do obratiště Černokostelecká, kde je ukončena.
  • Linky číslo 67 a 24 jsou ve směru z centra zkráceny do zastávky Otakarova, dále pokračují přes zastávku Náměstí Bratří Synků v obratišti na náměstí Bratří Synků zpět na své trasy směr centrum.
  • Linka 23 je ve směru od Královky ze zastávky Čechovo náměstí prodloužena přes zastávku Koh-i-noor na Kubánské náměstí, kde je ukončena.
  • Linka 95 je ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Otakarova (nástup na náměstí Bratří Synků v obratišti).

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)

Linky 93 a 96 jsou ve směru do centra vedeny přes zastávku Náměstí Bratří Synků (na náměstí Bratří Synků).

Zavedené tramvajové linky

  • V denním provozu je v omezeném rozsahu (v pracovní dny přibližně od 20.00 hodin do 0.30 hodin, v sobotu a v neděli celodenně) zavedena linka číslo 37 v trase Čechovo náměstí (nástup v Moskevské ulici) / Koh-i-noor (výstup v zastávce směr do centra) – Průběžná – Strašnická – Solidarita – Černokostelecká.
  • V nočním provozu je zavedena linka číslo 90 v trase Čechovo náměstí (nástup v Moskevské ulici) / Koh-i-noor (výstup v zastávce směr do centra) – Průběžná – Strašnická – Solidarita – Černokostelecká – Ústřední dílny DP.

Změny v zastávkách tramvají

  • Zřizuje se zastávka Náměstí Bratří Synků na náměstí Bratří Synků v obratišti tramvají.
  • V trase Otakarova (Náměstí Bratří Synků – pouze výstupní) – Bohemians – Koh-i-noor je v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava X7 a v nočním provozu náhradní autobusová doprava X95.

Změny v zastávkách autobusů

  • Pro linky číslo 124 a 139 se do 20. května 2019 (cca 0:30 hod.) přemísťují zastávky Bohemians (v obou směrech) do zastávek linek náhradní autobusové dopravy X7 a X95.
  • Pro linku číslo 193 se zřizují zastávky:
    Nádraží Vršovice (směr Šeberák) – ve Vršovické ulici, v zastávce linek náhradní autobusové dopravy X7 a X95,
    Otakarova (v obou směrech) – v Otakarově ulici, v zastávce linek náhradní autobusové dopravy X7 a X95.

Zdroj: DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.