Pozvánka: Den otevřených dveří v Olomouci (1.6.2019)

V letošním roce oslaví Dopravní podnik města Olomouce, a.s. významné výročí a to 120 let od zahájení tramvajového provozu v Olomouci. K této příležitosti je 1. 6. 2019 v době od 9:00 od 16:00 hod. připraven Den otevřených dveří v tramvajové vozovně v ul. Koželužská.


Návštěvníci si budou moci prohlédnout historickou tramvaj č. 223 z roku 1930 vč. vlečného vozu, všechny typy tramvají, které v současné době DPMO provozuje i první olomoucký elektrobus. Prostřednictvím virtuální reality bude možné si prohlédnout interiér nejstarší původní olomoucké tramvaje č. 16, která je momentálně deponována v Technickém muzeu v Brně. Vystaveny budou také vozy, určené pro údržbu trolejového vedení, otevřena budou pracoviště údržby v areálu Koželužská a bude probíhat ukázka odbavovacího a informačního systému.

Dále je připraven doprovodný program v podobě ukázek vozidel Policie ČR a Českého červeného kříže. K dispozici bude skákací hrad, bohaté občerstvení a pro děti soutěže o drobné dárky.

Pro přepravu na místo konání je možné využít běžných linek MHD nebo zvláštní linky č. 120 v úseku Hlavní nádraží – Náměstí Hrdinů, tato je vypravena jako prodloužení linky č. 3, která je o víkendech běžně ukončena na zastávce Sokolská.

Zastávkový jízdní řád zvláštní linky 120:

Zdroj: TZ DPMO

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)