V Mostě vybavují vozidla MHD čelními kamerami

DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., rozšířil ve svých vozidlech MHD počet kamer se záznamem o čelní nehodovou kameru. „Kamery tak nyní sledují a zaznamenávají nejen prostor pro cestující uvnitř vozidla, ale i prostor před samotným vozidlem. Prostory uvnitř vozidel monitorujeme zejména kvůli zvýšení bezpečnosti našich cestujících,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.


Účelem všech instalovaných kamer je ochrana majetku a jiných práv DPmML, a.s., a dalších oprávněných osob jako například řidičů, cestujících, dalších účastníků silničního provozu v případě přestupku, dopravní nehody s účastí vozidla DPmML, a.s. či jiné pojistné události. „Záznamy ve vozidlech uchováváme po dobu tří dnů, tedy pokud nebyly dříve předány Policii České republiky. Po této době jsou záznamy automaticky přemazávány novými časově zaznamenanými daty,“ doplnil Dunovský.

DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., nyní provozuje kamery s kamerovým systémem se záznamem na patnácti autobusech a pěti tramvajích. „Všechna vozidla vybavená záznamovým zařízením jsou označena příslušnými symboly. Další nově pořízené autobusy i tramvaje budou již dodávané s kompletním kamerovým systémem se záznamem včetně čelních nehodových kamer se záznamem. Naše kamerové systémy splňují požadavky legislativy, zejména nařízení GDPR o ochraně osobních údajů,“ dodal Dunovský.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)