Pozvánka: Regionální den PID v Strančicích (12.10.2019)

V sobotu 12. října 2019 proběhne od 10:00 do 17:00 hod. na vlakovém nádraží ve středočeských Strančicích další a zároveň letošní poslední Regionální den Pražské integrované dopravy. Kromě tradičních zvláštních jízd historických vlaků nebo autobusů do okolí Strančic čeká na návštěvníky zajímavý doprovodný program v rámci komentovaných prohlídek Velkopopovického pivovaru, Památníku Josefa Lady v Hrusicích, nebo hvězdárny v Ondřejově.


Na co se můžete těšit

Mimořádné jízdy vlaků

Jízdné ve zvláštních vlacích: V motorovém vozu řady M 131.1 (Hurvínek) platí v den akce zvláštní jízdné. V elektrické jednotce řady 451 (Žabotlam) a ve vlakové soupravě s lokomotivou řady 749 (Badrotka) platí tarif PID a ČD. Ve vlaku společnosti ARRIVA vlaky s.r.o. je přeprava zdarma.

Pojeďte historickým „panťákem“!

Chystáte se na cestu z Moravy do Prahy v pátek 11. října, nebo v neděli 13. října zpět? Ať už jste fandové železnic, nebo jen „náhodní“ cestující, můžete využít zvláštního zavedeného „rychlíku“ vedeného dnes již legendární elektrickou příměstskou jednotkou EM 475.1! Jízdy se může zúčastnit každý, zastavuje se v Zábřehu na Moravě, České Třebové, Ústí nad Orlicí, Pardubicích a Kolíně. Pro výstup je možno využít stanice Praha-Libeň, Praha hlavní nádraží, nebo Praha-Vršovice. Odjíždí se ze Šumperka v 15:09! Na nedělní cestu zpět se vydáme z Prahy-Vršovic v 8:44.

Jízdné: Ve vlaku platí pouze jízdní doklady s globální cenou (v ceně je rezervace místa, toto si však nelze vybrat). Snížená cena se poskytuje dětem 6-18 let, držitelům průkazů ZTP a ZTP/P.

 Historické autobusy

Jízdné ve historických autobusech: Přeprava zdarma do vyčerpání volné kapacity. Více informací o možnostech přepravy objemnějších předmětů je uvedeno v jízdních řádech jednotlivých linek.

Doprovodný program na nádraží ve Strančicích:

Doprovodný program v okolí Strančic:

Město Mnichovice

Hvězdárna Ondřejov

Pivovar Velké Popovice

Památník Josefa Lady v Hrusicích

Zdroj: TZ ROPID

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)