Jednali jsme o převzetí linky 172, říká Jirásek ze Stenbusu

Ozval se další soukromý dopravce, který nabízel své kapacity pro zajištění pražské MHD. Stanislav Jirásek z firmy STENBUS sdělil pro dopravní magazín MHD86.cz: „Jednali jsme s ROPIDem ohledně možnosti převzetí linky 172“. Ta jezdí ze Smíchovského nádraží přes Chuchli a do obratiště Na Hvězdárně a současnosti jí provozuje Dopravní podnik hl. m. Prahy.

„Dopravní podnik respektujeme jako hlavního dopravce, který zajišťuje služby na úrovni. My máme zájem o další linky MHD, ale zároveň se nebráníme vypomáhat dopravcům, kteří mají dočasné problémy. Nabízeli jsme např. zajistit provoz linky 172 přes zimní období“, říká majitel firmy STENBUS Stanislav Jirásek a dodává: „Na linku bychom nasadili řidiče z naší nákladní dopravy, kde je přes zimu menší využití.“

Firma STENBUS zajišťuje provoz na linkách PID 208, 209, 210, 221, 222 a 354. Avšak pravidelně jsou jejich vozy k vidění i na dalších linkách, kde vypomáhají formou subdodávek ostatním dopravcům. V hodnocení kvality patří podle ROPIDu dopravce STENBUS mezi nejlepší dopravce PID.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.