Posílejte SŽDC otázky k „rychlodráze“ na letiště, radní Smutná nabídla pomoc

Projekt za několik miliard korun vyvolává řadu otázek, na které Správa dopravní a železniční cesty (SŽDC) odpovídá buď velmi obecně a nebo nechce veřejně odpověď, jak jste se mohli dočíst v článku SŽDC se bojí veřejně odpovídat na “nepříjemné” dotazy k “rychlodráze” na letiště“. Špatná komunikace modernizace železnice ze strany SŽDC byla probírána i na říjnovém jednaní Komise strategického rozvoje RMČ Prahy 6, kde na problém upozornilo několik členů komise. Radní Prahy 6 Eva Smutná, pod kterou spadá strategický rozvoj, proto nabídla částečné řešení.

Vybídla členy komise, aby jí zaslali své dotazy k „rychlodráze“ s tím, že je předá na SŽDC a bude od nich žádat konkrétní a věcné odpovědi. Zároveň jsme se domluvili s paní radní, že dotazy mohou zaslat i čtenáři dopravního magazínu MHD86.cz a obyvatelé Prahy 6, kteří nedostali od SŽDC odpovědi na své dotazy. Výsledné odpovědi budou poté zveřejněny na webu.

Využijte proto jedinečnou možnost zeptat se na cokoliv, co vás zajímá k modernizaci železniční trati Praha – Kladno a nové trati na ruzyňské letiště. Otázky pište do formuláře pod mapou. Zároveň pokud Vás napadnou později další dotazy, nebojte se vrátit a poslat další otázky.

Snad se od SŽDC dozvíme lepší odpovědi, než jejich známé a oblíbené: “Bavit se nyní o nějakém dopravním modelu je velice předčasné“ a nebo “Zažádejte si o informace příslušným způsobem a dostanete je.”

> Formulář pro zaslání otázek <

Varianty trasy mezi stanicemi Dejvice a Veleslavín

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.