Rusové při opravě zalili koleje pro tramvaj asfaltem, ta „překvapivě“ vykolejila

V Rusku je možné všechno. O tom se přesvědčili všichni, kteří tuto obrovskou zemi někdy navštívili a nebo si o ní vyhledávají zpravodajské články. V Rostově na Donu například našli originální způsob, jak opravovat komunikaci s tramvajovou tratí.

Několik měsíců byla v rekonstrukci trať mezi zastávkami Centrální rynek a Divadelní třída. Bylo tomu tak i době naší srpnové návštěvy města. Tehdy jsme se podivovali nad už hotovou částí ulice. Dělníkům pracujícím na pokládce nového asfaltu se povedlo “zalít” tramvajovou trať. V části, kde jsou použity bezžlábkové kolejnice nebyl ponechán prostor pro okolek kola.

Ale uvědomovali jsme si, že se nacházíme v Rusku. Například mohlo vedení města rozhodnout, že trať už se nikdy nezprovozní a nebo dělníci trať špatně opravili a než jí zprovozní, projde další opravou.

Nikoho z nás ale v tu dobu nenapadlo, že v říjnu na trať se zalitými žlábky vypraví tramvaj, která následně vykolejila. Podle fotografií vykolejení tramvaje místní stavaře překvapilo.

Blíže se tématu věnujeme ve 40. Dopravním podcastu:

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.