V Pardubicích vyjely nové trolejbusy Škoda 32 Tr

Nové moderní trolejbusy s klimatizací posílily veřejnou dopravu v Pardubicích. Tamní dopravní podnik totiž převzal od plzeňské Škody Electric pět vozidel typu 32 Tr za zhruba padesát milionů korun.

Trolejbusy v moderním designu nabídnou komfortní cestování včetně klimatizace prostor pro pasažéry i řidiče,“ sdělil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Škoda předala pardubickému dopravnímu podniku nové vozy již minulý týden. „V těchto dnech by se škodováckými trolejbusy měli svézt první cestující,“ vysvětluje projektový manažer Škody Electric Jan Naglmüller. Nové vozy ve východočeském městě nahradily nejstarší trolejbusy typu Škoda 14 Tr, které se vyráběly od začátku 80. do konce 90. let minulého století.

S dopravním podnikem v Pardubicích plzeňské strojírny spolupracují dlouhodobě. Loni Škoda předala dopravnímu podniku v Pardubicích celkem devatenáct nových moderních dvanáctimetrových vozidel typu 30 Tr. Zakázka pro Pardubice patřila k největším loňským dodávkám v rámci České republiky. „Část flotily tvořily parciální trolejbusy, které díky zabudovaným trakčním bateriím mohou obsluhovat i linky bez trolejového vedení,“ dodává Radek Kapr.

Škodovácké trolejbusy jezdí i v dalších dvanácti městech České republiky, například Brně, Opavě, Plzni nebo v Ostravě. Celkem na tuzemský i zahraniční trh dodala Škodovka za dobu existence trolejbusové výroby více než 14 tisíc vozů a díky tomu jezdí české trolejbusy ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

TZ Škoda, Foto: DPMP