Nakoukněte do technického zázemí metra A, chystají se veřejné prohlídky

V březnu se otevřenou ve stanicích metra A Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol místnosti, kam se běžný cestující nedostane. Limitovaný počet zájemců bude mít možnost si prohlédnout technické zázemí jedné z nejnovějších stanic pražského metra.

V rámci projektu „Putování po projektech OPD: Do zázemí Pátého Áčka“ má možnost 90 zájemců se přihlásit na speciální prohlídku, která bude zdarma. Důležitá je včasná registrace, jelikož volná místa rychle mizí.

Můžete se těšit například na prohlídku pracoviště dispečera stanice, kde se dozvíte více o jeho práci. Ukážeme vám tajemství tzv. bubliny ve stanici Petřiny. Projedete se soupravou do obratu stanice a dozvíte se spoustu zajímavostí z výstavby prodloužení linky A.

Exkurze budou probíhat každé úterý a čtvrtek od 10. 3. do 26. 3. 2020 se začátkem vždy od 15:00 u turniketů ve vestibulu stanice Bořislavka a budou trvat cca 2,5 hodiny. Registrace a podrobnosti na webu dotaceeu.cz.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.