Opatření dopravců kvůli koronaviru bude v Praze řešit světové zasedání Global Passenger Network

Zástupci dopravních společností z celého světa se sejdou příští týden v Praze, aby na zasedání organizace GPN probrali aktuální opatření proti šíření viru Covid-19. Pořadatelem akce, která proběhne ve dnech 10. až 11. března je česká společnost Umbrella Coach & Buses.

Sdílení zkušeností s různými formami ochrany cestujících i řidičů proti šíření viru, bude stěžejním tématem pravidelného setkání více než čtyřiceti členských společností Global Passenger Network (GPN). „Očekávám, že téma koronaviru bude zasedání dominovat. Opatření jednotlivých členů se mohou lišit v závislosti na tom, v jakém regionu působí. Všichni však mají společný cíl, kterým je bezpečnost cestujících i řidičů“, uvádí Pavel Steiner, generální ředitel Umbrella Mobility SE.

Na programu dále budou otázky týkající se směru a cílů organizace, rozvoje technologií, podpory marketingu nebo aktuálního vývoje v bezpečnosti vozidel i samotného cestování. Rovněž se na zasedání budou volit čtyři noví členové představenstva GPN a bude zvolen i nový prezident této prestižní organizace. V Praze se představí i noví uchazeči o členství z Maroka a Vietnamu, o jejichž možném přistoupení budou členové GPN hlasovat. Novým aliančním partnerem GPN se stává od března roku 2020 také společnost Eurowag, poskytující služby telematiky, tankovacích karet, mýta i fleet managementu pro silniční dopravu.

Hostitelem pražského zasedání GPN je jediný registrovaný člen zastupující Českou republiku, společnost Umbrella Coach & Buses, s.r.o., z portfolia společnosti Umbrella Mobility SE. Společnost Umbrella byla založena v roce 2004 a dnes je jedním z nejdůležitějších partnerů německé dopravní společnosti FlixBus, pro kterou zajišťuje mezinárodní autobusovou dopravu po celé Evropě. Umbrella Mobility se dále věnuje pronájmu nadstandardních autobusů pro zájezdovou a incomingovou dopravu a poskytuje cestovní služby na klíč pod značkou Umbrella Holiday. Od roku 2019 se rovněž podílí na zajištění městské a příměstské dopravy v Hamburku pod značkou Umbrella City Lines a v neposlední řadě zajištuje pod značkou Umbrella Yacht pronájmy lodí a jachet. V únoru 2020 získala poloviční podíl ve společnosti investiční skupina RSBC českého finančníka Roberta Schönfelda.

Global Passenger Network je celosvětová organizace dopravních společností zajištujících prémiové služby v oblasti zájezdové a incomingové autobusové dopravy. Tato organizace byla založená roku 2006 a členové GPN se pravidelně scházejí dvakrát ročně v různých městech světa, aby diskutovali o směru a cílech organizace, koordinovali a zlepšovali vzájemnou spolupráci mezi jednotlivými členy organizace GPN, iniciovali a monitorovali profesní programy, na jejichž základě profitují jak samotní členové organizace GPN, tak především jejich klienti, a zároveň aby reagovali na globální i lokální problémy či předpisy, které ovlivňují jejich byznys.

TZ