Městská doprava 5/2019. Co se v ní dočtete?

Na začátku března vyšlo opožděné vydání 5/19 časopisu Městská doprava. A i tentokrát se mezi dopisovateli objevili noví nadšenci městské dopravy, což mě dělá velkou radost.

V časopise dočtete nových trolejbusech pro Ústí nad Labem, či nových soupravách metra pro Varšavu. Opomenuty nejsou ani tramvaje. Řada německých měst nakupuje, či se chystá nakoupit, nové tramvaje. V Poznani na konci roku byl ukončen provoz tramvají Düwag, které tam jezdily od devadesátých let.

Velký článek se věnuje přestavbě tramvajové křižovatky na náměstí Hrdinů v Olomouci a další článek popisuje opravu brněnské trati do Líšně. Zároveň si v časopise připomínám 150. výročí městské dopravy v Brně. Milovníky autobusů a trolejbusu potěší cestovatelský článek o Bělehradu.

Těší nás vzrůstající zájem o časopis a děkujeme za všechny příspěvky, náměty a připomínky, které nám zasíláte. Zpětná vazba od čtenářů je nejdůležitější věcí pro to, abychom mohli časopis nadále zlepšovat. Do roku 2020 vstupujeme jako jediný tištěný časopis na trhu, který se věnuje městské hromadné dopravě.

Časopis Městská doprava vychází už od roku 1996. Ač se doba neustále mění a vydávat jakýkoliv tištěný časopis je čím dál obtížnější, věříme, že se nám podaří držet tradici i v dalších letech.

Budeme rádi, když o časopise budete mluvit mezi svými známými, kteří se zajímají, či pracují v dopravě a doporučíte jim předplatné časopisu. Každý předplatitel a inzerent je pro další vydávání časopisu životně důležitý a my děkujeme za veškerou podporu.

Budete-li mít podněty a tipy do dalších čísel, ozvěte se. Příjemné čtení.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.