Dopravní podcast (54): DPP vyřazuje autobusy po nedávno provedených opravách, nesplňují Standardy PID

Pražský dopravní podnik vyřazuje autobusy, které prošly v roce 2018 velkou opravou. Jejich stáří nevyhovuje Standardům PID. Jaké je maximální možné stáří autobusů jezdící na linkách pražské MHD? Téma, kterém otevíráme 54. Dopravní podcast.

1. května proběhne první dopravní akce po proběhlé koronakrizi. Ve Zlíně a v Otrokovicích vyjedou historické autobusy a trolejbus. V Praze zbývá v provozu posledních 13 tramvají typu T6A5. V této souvislosti aktuálně probíhá poslední pravidelný kurz, kde se řidiči připravují na řízení typu T6A5.

Když pojedete v Praze autem po Národní třídě směrem k Národnímu divadlu, nově už nemůžete před mostem Legií odbočit vlevo. Opatření má zrychlit přímý průjezd tramvají. Do Ostravy dorazila první plzeňská Astra. Ostravský dopravní podnik si vůz koupil za účelem vytěžení náhradních dílů. 

To vše a mnohem víc se dozvíte při poslechu Dopravního podcastu.

Pusťte si 54. Dopravní podcast.

Dopravní podcast natáčí od roku 2015 Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz) a Roman Hloch (jeden se zakládajících členů stránky Tramvaje v České republice).

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.