Na Negrelliho viadukt se vrací vlaky

V pondělí 1. června 2020 dochází k mimořádné změně jízdních řádů osobních vlaků na linkách S4 Praha – Kralupy nad Vltavou – Hněvice – (Ústí nad Labem) a S5/R45 Praha – Kladno – Kladno-Ostrovec. V souvislosti s obnovením provozu na Negrelliho viaduktu v centru Prahy se vrací spoje na uvedených linkách na původní trasy. Vlaky tak už nezastaví ve stanicích Praha-Holešovice nebo v Praze-Bubnech na Vltavské.  

„Od prvního dne obnovení provozu na Negrelliho viaduktu, tedy od pondělí 1. června, plánujeme návrat k původním trasám vlaků na linkách S4 do Kralup nad Vltavou a Ústí nad Labem a také na lince S5 a  R 45 z Prahy do Kladna. Cestující z Kralup tak dojedou osobním vlakem díky kratší trase do centra Prahy na Masarykovo nádraží až o 7 minuty dříve, ale především se tyto spoje vyhnou silně vytížené křižovatce tratí v oblasti Balabenky. Doprava by ta měla být plynulejší a spolehlivější. Bez přesedání přímo do centra zamíří i osobní a spěšné vlaky linky S5 a R45 z Kladna,“ upozorňuje obchodní ředitel Regionálního obchodního centra ČD pro Prahu a Středočeský kraj Jakub Goliáš.

Vlaky linky S4 tak stejně jako před 2,5 lety pojedou z Podbaby do původní zastávky Praha-Holešovice zastávka a vyhnou se novému holešovickému nádraží. Tam i nadále zamíří rychlíky z Děčína a Ústí nad Labem (linka R20), které pojedou nadále na pražské hlavní nádraží.

U linek S5 a R45 na Kladno se pak ruší zastávka Praha-Bubny Vltavská. Vlaky budou znovu zastavovat o několik stovek metrů dál na původním nádraží Praha-Bubny a budou pokračovat přímo do centra přes Negrelliho viadukt na Masarykovo nádraží.  

Prosíme cestující, aby si aktuální jízdní řády, zastávky vlaků v Praze a přesné časy odjezdů z Masarykova nádraží a dalších zastávek před svou cestou v příštím týdnu ověřili např. v internetovém vyhledávači spojení.

TZ ČD