Ladislav Urbánek obhájil vedoucí pozice v DPP

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém posledním zasedání v červenci potvrdilo k 18. srpnu 2020 Ladislava Urbánka ve funkci místopředsedy představenstva a dopravního ředitele DPP.

Tomuto kroku předcházela volba dozorčí rady DPP, která na svém jednání 15. července 2020 zvolila Ladislava Urbánka k 18. srpnu 2020 za člena představenstva DPP na další čtyřleté období a doporučila představenstvu, aby jej potvrdilo také v dosavadních funkcích. Představenstvo DPP dozorčí radě vyhovělo a zvolilo Ladislava Urbánka na svém posledním zasedání v červenci za svého místopředsedu a pověřilo jej nadále vykonávat působnost v dopravním oboru, tj. pozici dopravního ředitele odpovědného za řízení provozu DPP.

„Ladislav Urbánek je zkušený dopravák a respektovaný odborník na MHD. Jeho zkušenosti budou potřebné zejména v době pokoronavirové, kdy s hl. m. Prahou a ROPIDem diskutujeme budoucí podobu MHD v Praze. Těším se na další spolupráci a gratuluji Ladislavu Urbánkovi ke znovuzvolení za místopředsedu představenstva a dopravního ředitele,“ řekl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Pro Ladislava Urbánka to bude třetí funkční období v představenstvu DPP. Stávající čtyřleté období členství v představenstvu DPP mu uplyne 17. srpna 2020.

Ladislav Urbánek nastoupil do DPP v roce 1976 jako dozorčí stanice. V dalších letech pracoval v různých provozních funkcích v nepřetržitém provozu metra. Od roku 1990 vykonával funkci vedoucího dopravní služby metro a od roku 1998 pak funkci dopravního náměstka. Od roku 2003 pracoval jako ředitel divize Metro a od roku 2006 působil v pozici vedoucího jednotky Provoz Metro. Od 1. června 2012 je dopravním ředitelem DPP, 16. srpna 2012 byl poprvé zvolen členem představenstva DPP. Ladislav Urbánek absolvoval Vysokou školu dopravní v Žilině, předtím vystudoval Střední průmyslovou školu dopravní v Praze.

TZ DPP