V Plzni začne jezdit MHD v plném provozu

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) 1. září obnoví plný provoz na všech tramvajových, autobusových a trolejbusových linkách. Nově bude zavedena linka 39 do oblasti Výsluní a linka 74, která bude jezdit po trase Hradiště – Slovany. Provoz linky 58 do Zruče a Třemošné nakonec zaveden nebude. Začátek září přinese také ukončení některých výluk a dalších změn v dopravě.

Od 1. září pojedou tramvajové linky podle jízdních řádů pro plný provoz. Do plného provozu se vrací také všechny autobusové linky a trolejbusové linky 10, 12, 13, 15, 16 a 17. Nově budou zavedeny linky 39 a 74. „Linka 39 bude v pracovních dnech v přepravních špičkách obsluhovat oblast Výsluní,“ říká Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva PMDP, a doplňuje: „Linka 74 bude zavedena v trase Hradiště – Chválenická – Slovany. V důsledku stavebních prací není možné hned se začátkem školního roku obsluhovat oblast Hradiště standardními autobusy, proto jsme zvolili variantu tří školních spojů, které budou
v provozu v ranní špičce během pracovních dnů, a to pouze ve směru z Hradiště. Dopravu budeme zajišťovat minibusem a jízdné bude zdarma“.

Nová linka 58 do Zruče a Třemošné nakonec nevyjede z důvodu omezujících podmínek ze strany Plzeňského kraje. Linka měla vytvořit nové dopravní spojení v trase Bolevec – Třemošná – Zruč-Senec – Bílá Hora.

Konec prázdnin přinese také ukončení výluky v Tylově ulici, což znamená, že trolejbusy a autobusy linek 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 35 a N7 budou navráceny do svých pravidelných tras. Tramvaje se rozjedou i na Skvrňanské třídě do Skvrňan, kde bude obnoven provoz výlukové tramvajové linky 1/2 v trase Bolevec – Sady Pětatřicátníků – Skvrňany. Až do poloviny září totiž pokračuje uzavírka Solní ulice, která přerušila provoz linek 1 a 2. Autobusová náhradní doprava linky 2A bude opět v provozu v trase Sady Pětatřicátníků – Anglické nábřeží.

Na začátku září začne linka 56 opět zajíždět do Vochova a na lince 38 dojde v pracovních dnech a ve dnech volna k navýšení počtu spojů.

TZ PMDP