Dopravní podcast (72): … s Janem Čihákem o Sarajevu

Sarajevo v Bosně a Hercegovině láká nejedno cestovatele. Zvlášť tramvajové nadšence „táhnou“ provozované české tramvaje z dílny ČKD Tatra. Jaká je historie a současnost městské dopravy v Sarajevu jsem si povídal s Janem Čihákem.

Honza ví o Sarajevu snad všechno. Město navštívil nespočetně krát a je v pravidelném kontaktu s místními obyvateli. Když jsem jel do Sarajeva v roce 2017, byl to on, který nám dával užitečné rady. I když na jednu zapomněl, jak se dozvíte v podcastu 🙂

Není proto náhodou, že o dopravě v Sarajevu napsal knihu v několika jazycích, která nemám konkurenci. (Koupit můžete v knihkupectví Corona, či si o ní napsat).

V podcastu si přijdou na své nejen tramvajoví nadšenci, ale i fanoušci trolejbusů a celkově veřejné dopravy. Honza nezapomíná ani lákat na přírodní a historické krásy Bosny a Hercegoviny.

Jak vypadá současný tramvajový provoz? Jak to vypadá s historickými vozy? A jak se žije v Sarajevu?

Pusťte si 72. díl Dopravního podcastu.

___
Dopravní podcast od roku 2015 Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.czod roku 2015.
___
SLEDUJTE:

• INSTAGRAM •
@dopravnipodcast
@omh86

• TWITTER •
@dopravnipodcast
@omh86cz

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.