Dopravní podcast (83): … s Jiřím Koubkem o BUS pruzích na pražském zastupitelstvu

Pražské zastupitelstvo ve čtvrtek odmítlo návrh, aby BUS pruhy platily nepřetržitě, tedy i v noci a o víkendech, kdy je provoz minimální. Noční platnost BUS pruhů podporoval náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr z Praha sobě. Z nejasného důvodu o navrhované změně náměstek Scheinherr nediskutoval ani se členy Výboru pro dopravu HMP. Na výboru zazněla informace jen v bodě různé, kde náměstek ředitele ROPIDu Martin Šubrt řekl, že ROPID podporuje platnost BUS pruhů v noci a o víkendech, ale že návrh vzešel z cyklo komise!

Zastupitelé Pirátů a Praha sobě byli ve čtvrtek proti zařazení bodu o BUS pruzích na jednání zastupitelstva. Chtěli platnost nočních BUS pruhů prosadit bez zastupitelstva. Jak probíhalo celé jednání na zastupitelstvu, o tom jsem si povídal s Jiřím Koubkem (TOP 09), starostou městské části Praha Libuš a zastupitelem hl. m. Prahy. Dozvíte se, co se povedlo prosadit společnými hlasy TOP 09, KDU-ČSL, ODS a ANO, a také jaký je názor dopravní policie.

Pusťte si 83. díl Dopravního podcastu.

___
Dopravní podcast od roku 2015 natáčí Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz).


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.