Dopravní podcast (87): … se Zdeňkem Kováříkem o rozvoji tramvajové dopravy v Praze 4

Jak je to s obnovenou tramvajovou tratí na Pankrác? Jaký je postoj radnice městské části Prahy 4 k rozvoji tramvajové sítě na jejich území? O tom jsem si povídal s 1. místostarostou Prahy 4 Zdeňkem Kováříkem (ODS).

Zdeněk Kovářík v podcastu zmiňuje, jak probíhala, resp. neprobíhala, komunikace mezi magistrátem a radnicí ohledně nové tramvajové linky a vysvětluje, proč byla trať na Pankrác obnovena. Zároveň detailně popisuje význam trasy autobusové linky 193, která zajišťuje podstatnou obsluhu území městské části. V podcastu zaznívá, že Praha 4 fandí rozvoji tramvajové dopravy. Především spojení Prahy 4 a Prahy 5 tzv. jižní tangentou. Městská část není obecně ani proti prodloužení tramvaje z Pankráce na Budějovickou, ale jak místostarosta Prahy 4 upozorňuje, stavby tramvajových tratí se musí stavět s ohledem na místní zástavbu a obyvatele.

V podcastu probíráme také uvažované tramvajové spojení Budějovická – Michle, rekonstrukci komunikací, po kterých jezdí tramvaje a nezapomínáme ani na výstavbu trasy metra D.

Pusťte si 87. díl Dopravního podcastu.

___
Dopravní podcast od roku 2015 natáčí Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz).


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.