Dopravní podcast (92): … s Ondřejem Mirovským o Praze 7

Praha 7 často překvapuje Pražany z jiných městských částí svými opatřeními v dopravě. Jaký má důvod cyklopruh ve Veletržní ulici, či parkovací zóny o víkendech? Jak to vypadá s Libeňským mostem a jaká se plánuje dopravní obslužnost území Bubny-Zátory? A nebo jaké linky MHD požaduje Praha 7 po ROPIDu? O tom jsem si povídal s radním pro dopravu v Praze 7 Ondřejem Mirovským (Zelení).

V podcastu jsme probrali také modernizaci železniční tratě v úseku Bubny – Stromovka, vodní tramvaj Holešovice – Stromovka – Podbaba, či přeměnu přestupního uzlu Vltavská.

Bavíme se i o budoucnosti dopravy ve městě a jak se mění v době koronakrize. Jakou roli bude hrát sdílená doprava (nejen MHD) podle Ondřeje Mirovského? A proč by měla Lítačka (tramvajenka) platit i pro sdílená auta, kola a koloběžky?

Pusťte si 92. díl Dopravního podcastu.

___
Dopravní podcast od roku 2015 natáčí Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz).


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.