O víkendu nepojede metro v úseku Skalka – Depo Hostivař

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pokračuje v modernizaci zabezpečovacích zařízení v metru, o tomto víkendu přijde na řadu elektronické stavědlo ve stanici Depo Hostivař, které pochází z roku 2004 a v provozu sloužilo bezmála 17 let. Proto bude po celý tento víkend, tj. 13. – 14. března 2021 obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Skalka – Depo Hostivař. DPP během výluky zavede náhradní autobusovou dopravu XA. Metro v daném úseku bude opět v provozu od pondělí 15. března 2021.

Elektronické stavědlo ve stanici Depo Hostivař je třetí nejstarší, které DPP svého času v metru instaloval. Je pouze o pár měsíců mladší než to ve stanici metra Ládví, které DPP zmodernizoval loni v červenci. Historicky nejstarší elektronické zabezpečovací zařízení zmodernizoval DPP ve stanici Nádraží Holešovice přesně před měsícem a letos v červnu chystá to samé také ve stanici Letňany. Náklady na modernizaci elektronického stavědla činí zhruba 2 miliony Kč.

Dopravní opatření

Z důvodu rekonstrukce zabezpečovacího zařízení je od soboty 13. března 2021 od zahájení provozu do neděle 14. března 2021 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Skalka – Depo Hostivař.

Náhradní autobusová doprava

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XA v trase Skalka – Černokostelecká – Depo Hostivař.

Zastávky linky XA

Skalka – nástupní – v ulici Na Padesátém, v zastávce autobusové linky 175 směr Florenc

Černokostelecká – v ulici Černokostelecká, v zastávce autobusové linky 909 směr Sídliště Rohožník

Depo Hostivař – v autobusovém obratišti, ve výstupní zastávce autobusů

Černokostelecká – v ulici Černokostelecká, v zastávce autobusové linky 909 směr Suchdol

Skalka – výstupní – v ulici Na Padesátém, ve výstupní zastávce autobusů

Změny v provozu tramvají

Linka 7 je ve směru z centra prodloužena ze zastávky Černokostelecká přes zastávku Depo Hostivař do obratiště Ústřední dílny DP.

TZ DPP