Cestující z Petřin do Řep se dočkali nových autobusů

Dopravce ABOUT ME představil nové autobusy pro linku 164, která spojuje pražské Petřiny, Řepy a Sobín. Od dubna jsou na linku vypravovány nové autobusy BMC Procity 10,6.

Jedná se o plně nízkopodlažní městské autobusy o délce téměř 11 metrů, které nabízí kapacitu až 80 cestujících, z toho přes 20 sedících. Krom emisní normy Euro VI, která je dnes již samozřejmostí, vozy splňují standardy PID, mimo jiné je vozidlo plně klimatizováno a disponuje moderním informačním systémem.

Foto: ROPID

Linka 164 nabízí celotýdenně přímé spojení v trase Poliklinika Petřiny – Petřiny – Bílá Hora – Slánská – Sídliště Řepy – Starý Zličín – Sobín. V pracovních dnech jezdí spoje ve špičkách po 20 minutách, mimo špičku po půl hodině. Třicetiminutový interval je na lince o víkendu celodenně. V konečném úseku z Řep do Sobína je interval celotýdenně zhruba 60 minut. Všechny spoje zajišťují nízkopodlažní vozidla.

S využitím TZ a fotografií ROPID


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.