Plzeň otestovala provoz trojice tramvají T3

V pátek 16. dubna probíhala v ulicích Plzně testovací jízda tramvajové soupravy složené ze tří vozů T3R.PLF. Redakci o tom informoval Mathias Eickhoff, který trojici vozů T3 zachytil na Klatovské třídě.

Oproti Praze se Plzeň připravuje na provoz velkokapacitních tramvají, které přepraví efektivněji vetší počet cestujících. „Testovací jízda probíhala za účelem prošetření stavebně-technické připravenosti zastávek a tratí na případný provoz trojic tramvají o délce až 48 metrů (souprava 3x Vario LFR.S případně 3xT3R.PLF),“ sdělil dopravnímu magazínu MHD86.cz René Vávro, tiskový mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) a dodal, že další testovací jízda není v plánu.

Přesto provoz trojic T3 může v Plzni reálně nastat. „Důvodem testování je ověření možnosti budoucího provozu trojic tramvají, které ve výhledu mohou posloužit jako záložní soupravy za aktuálně soutěžené tramvaje o délce až 42 metrů,“ sdělil René Vávro.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.