Škoda Electric finišuje dodávku elektrovýzbroje pro trolejbusy do rumunské Ploješti

Do finále jde významná dodávka elektrovýzbroje pro flotilu nových trolejbusů pro rumunské město Ploješť. Výrobní závod plzeňské Škody Electric postupně opouští dvacet nových vozidel určený pro tamní dopravní podnik. Firma pro trolejbusy vyrábí kompletní elektrovýzbroj a zajišťuje montáž a zkoušky vozidel.

Dodávku elektrovýzbroje pro poslední kusy nových trolejbusů budeme dokončovat během června,“ říká projektový manažer Škody Electric Tomáš Cabadaj. V Rumunsku se Škodě Electric v posledních letech daří. Celkem bude v Rumunsku jezdit více než 170 trolejbusů s výzbrojí ze Škodovky. Vozidla již úspěšně jezdí v Kluži, Brašově, Temešváru, Galati nebo Baia Mare.

Cestující v Ploješti, kam míří poslední „rumunská“ dodávka Škodovky, se mohou těšit na maximální pohodlí. „Vozy jsou plně klimatizované, a to jak v prostoru pro cestující, tak v kabině řidiče,“ říká Tomáš Cabadaj a doplňuje: „Všechny nízkopodlažní trolejbusy samozřejmě nabízí bezbariérový přístup, disponují například i nástupní plošinou pro vozíčkáře, jsou vybaveny Wi-Fi, kamerovým systémem a dalšími zařízeními pro pohodlí cestujících. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku.“

Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíce trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

TZ Škoda Transportation