České dráhy nasazují v Ústeckém kraji do provozu první RegioSpider pořízený z Německa

České dráhy pořídily koncem loňského roku celkem 22 motorových vozidel typu RegioSpider (Stadler RS1), ta dříve jezdila v Německu. Včera proběhly na osobních vlacích z Loun do Postoloprt (počínaje spojem Os 26704) zkušební jízdy prvního moderního nízkopodlažního vlaku ve stávajícím provedení. Od dnešního dne je jeho nasazení na této trati plánováno pravidelně, z důvodu výlukové činnosti na infrastruktuře zatím v úseku mezi Louny a Postoloprty.

Po jejím skončení budou tyto vlaky v rámci zkušebního provozu obsluhovat celou linku U11 mezi Českou Lípou a Postoloprty. Dle probíhajících jednání s Ústeckým krajem by zde od prosince 2022 mohlo celkem devět již modernizovaných vozidel plně nahradit RegioNovy, které na lince jezdí nyní. Další dvě poté nabízíme kraji pro linku U6 mezi Lovosicemi a Teplicemi v Čechách.

V rámci plánované modernizace bude do vlaků ještě dosazena Wi-Fi a upravený audiovizuální informační systém. Dále ČD poptávají instalaci klimatizace, elektrických zásuvek, přečalounění sedaček a přelakování skříně vozidel.

TZ ČD