Alstom upevňuje tramvajovou pozici v Magdeburgu

Dopravní podnik města Magdeburg (MVB) a výrobce tramvají Alstom podepsaly na konci června smlouvu na dodání 35 nových nízkopodlažních tramvají a dodávku náhradních dílů. Hodnota objednávky se pohybuje kolem 190 milionů eur. Smlouva zahrnuje také opci na dalších 28 vozidel.

„Rádi bychom poděkovali MVB za důvěru, kterou dali společnosti Alstom. Flexity zaujme nezaměnitelně dynamickým a moderním vzhledem. Bude to mít trvalý dopad na magdeburské panoráma města. Mnohem důležitější však: cestující se mohou těšit na nejvyšší úroveň pohodlí, bezpečnosti a spolehlivosti,“ říká Müslüm Yakisan, prezident společnosti Alstom v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Nové tramvaje Flexity budou dlouhé 38 metrů. Podobně jako jiná moderní města se Magdeburg rozhodl pro velkokapacitní tramvaje. Proto nové vozy Flexity budou dlouhé 38 metrů, což je o 8 metrů víc, než mají současné tramvaje od Alstomu, které jezdí ve městě.

Ovšem zoufalý je počet dveří. …

> pokračování článku pro předplatitele.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.