Zaplatit DPP pokutu on-line je problém, přesvědčila se redaktorka ČT

Zaplatit on-line pokutu za jízdu na černo v pražské tramvaji není jen tak. Přesvědčila se o tom redaktorka České televize. Stalo se tak poté, kdy představitelé Prahy a dopravního podniku se pyšnili, že lze pokuty platit on-line. Zda se, že digitalizace pod vedením Pirátů se v Praze moc nedaří.

Ač na Twitteru primátor Prahy Zdeněk Hřib píše, že už nikdo nemusí chodit platit pokuty na doplatkovou pokladnu, realita je patrně jiná.

Redaktorka České Televize Pavla Firbacherová se na Twitteru podělila o zkušenost, jak problematická je platba pokuty. Systém jí vydal hlášku „Tento případ nelze řešit on-line“ a pokutu nešlo zaplatit on-line ani v dalších dnech. Přitom například takový rohlík v supermarketu lze na místě zaplatit on-line už řadu let.

Problémy s digitalizací Prahy mají Piráti i v dalším případě, který se týká dopravního podniku. Od srpna 2021 bude v Praze dražší elektronická sms jízdenka oproti klasické papírové. Přitom zrovna v případě Pirátů by člověk čekal, že budou preferovanější a levnější právě elektronické jízdenky.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.