Řidič městského autobusu se v Katovicích rozjel do davu lidí

Tragédie se stala v sobotu ráno 31. července v polských Katovicích na ulici Mickiewicza. Videozáznam ukazuje, jak se řidič autobus rozjel plnou rychlostí do davu lidí, kteří postávali ve vozovce. Podle webu wiadomosci.wp.pl zemřela pod autobusem devatenáctiletá žena, matka dvou malých dětí. Řidiče autobusu linky 910 pravděpodobně čeká obvinění z vraždy.

Podle dosavadních informací stála skupina lidí ve vozovce. Někteří se mezi sebou strkali. Řidič autobusu před davem zastavil, ale následně se rychle rozjel do lidí. Na místě zemřela devatenáctileté žena, další lidé byli zranění. Případ vyšetřuje policie a státní zastupitelství.

Z videa je patrné, že řidič s autobusem z místa odjel. Po dopadnutí byla řidiči autobusu odebrána krev a provedena dechová zkouška. Podle výsledků byl řidič střízlivý, sdělila mluvčí katovické policie Agnieszka Żyłka.

Videa jsou pouze pro silné povahy.

udnufy.mp4 from Krzysztof O on Vimeo.

80bd85.mp4 from Krzysztof O on Vimeo.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.